fbpx

Guide: Hvordan håndterer jeg et gasfyr, der klikker?

Det er vigtigt at være opmærksom på usædvanlige lyde fra et gasfyr, da disse ofte signalerer en fejl, der kan udvikle sig til en sikkerhedsrisiko.
En klikkende lyd er en typisk advarselslyd, som kan indikere forskellige problemer – nogle gange starter gasfyret endda ikke. Nedenfor er de mest almindelige grunde til kliklyde fra et gasfyr forklaret.

Rapportér fejl og usædvanlige forhold ved dit gasfyr
Angiv fejlmeldingen på dit gasfyr, bemærk eventuelle usædvanlige lyde fra blæseren eller cirkulationspumpen, fortæl os om gasfyret slukkede automatisk efter fejlen, og om du tidligere har oplevet lignende problemer. Udfyld webformularen for at hjælpe os med at diagnosticere og løse dit problem effektivt. Vores vejledning er helt uforpligtende.













Hvad viser fejlmeldingen på gasfyrets skærm?

Denne information er afgørende, da den specifikke fejlkodning eller -beskrivelse kan give direkte indsigt i, hvad problemet er.

Har du bemærket nogen usædvanlige lyde fra blæseren eller cirkulationspumpen i gasfyret?

At identificere eventuelle unormale lyde kan hjælpe med at fastslå, om problemet er relateret til blæseren eller cirkulationspumpen, hvilket er almindelige kilder til fejl.

Slukkede gasfyret automatisk efter at fejlen blev registreret?

Information om, hvorvidt gasfyret selv slukkede, kan indikere, om fejlen blev anerkendt som en potentiel sikkerhedsrisiko.

Har du oplevet lignende problemer med gasfyret tidligere, eller er dette et nyt problem?

At kende til tidligere problemer eller gentagne fejl kan give en ide om, hvorvidt der er en underliggende og vedvarende problemstilling med gasfyret.


01Slidte eller snavsede motorlejer

Motorlejerne i blæserventilatorens motor slides eller bliver snavsede over tid, hvilket øger belastningen på motoren. Dette kan resultere i en skrigende eller klikkende lyd.

Vores teknikere kan rense og smøre disse lejer som en del af regelmæssig vedligeholdelse.

Er lejerne slidte, skal de udskiftes, da forsømte lejer kan medføre motorskader.

02Fejl på flammesensoren

Flammesensoren, også kendt som et termokobbel, er en sikkerhedsenhed, der stopper ovnen, hvis pilotlampen går ud for at undgå udslip af uforbrændt gas.

En klikkende lyd kan indikere en defekt flammesensor, der unødigt lukker gasfyret ned. Hvis gasfyret ikke tænder overhovedet, kan en defekt termokobling være problemet, og den skal udskiftes.

03Fejl i elektronisk tændingssystem

Moderne gasfyr bruger elektroniske tændingssystemer i stedet for konstante pilotlamper. Disse systemer kan fejle og kræve udskiftning lang tid før selve gasfyret gør det.

En klikkende lyd kan være et tegn på, at tændingssystemet ikke kan skabe den nødvendige gnist til at antænde gasstrålerne.

04Gasforsyningsproblemer

Et klikkende gasfyr kan også advare om alvorlige problemer med gasforsyningen. Hvis der ikke kommer gas til tænding eller pilotlampe, kan dette være årsagen.

Det kan skyldes fastsiddende gasventiler eller en gaslækage. I sådanne tilfælde anbefales det at slukke for gasfyret og kontakte fagfolk for hjælp. Det er vigtigt ikke at undersøge eller manipulere med gasledninger og ventiler selv.

Få gratis vejledning og et uforpligtende tilbud

  • Vi vejleder dig til det helt rigtige gasfyr
  • Tilbuddet er helt uforpligtende
Tilbud SEO

Vi kontakter dig så hurtigt som muligt når vi har modtaget din henvendelse.

Har du spørgsmål? Ring 70 60 33 08 Hverdage fra 7 - 16