Få håndværkerfradrag for monteringen af nyt gasfyr

Håndværkerfradraget i 2018 – og Gasfyr?

Håndværkerfradrag 2015 til gasfyrBoligJobordningen er stadigvæk aktuel, og det betyder, at du stadigvæk kan få håndværkerfradrag for arbejde, der er blevet udført i 2018

Hvis du overvejer at få udskiftet gasfyret med en nyere og bedre model, er der der mulighed for fradrag.

Håndværkerfradraget er nemlig blevet indført med tilbagevirkende kraft i 2015, og det betyder, at du kan få skattefradrag på blandt andet udskiftning af gasfyr.

Det er den nuværende regering, der har genindført håndværkerfradraget, og udover Venstre støttede også SF, Alternativet, Dansk Folkeparti og de Konservative forslaget. Fradraget bliver også jævnligt betegnet som ”BoligJobordningen”, og har blandt andet til formål at sikre flere arbejdspladser i byggebranchen og modvirke sort arbejde.

Gælder også de kommende år – men med nye vilkår
Fra 2018 er det planen, at der er skal være fokus på en mere grøn ordning med energi- og klimaforbedringer. Med andre ord får fradraget også en mere grøn profil.

I 2018 kommer der ændringer for, hvordan fradraget kommer til at virke. En del af det vil omhandle, at ydelser og arbejdstyper vil blive fjernet fra listen over godkendte ting, hvis de ikke har fokus på energi- eller klimaforbedringer.

Der vil dog herudover også fortsat være ydelser, der modvirker sort arbejde, men nogle ting vil altså blive fjernet fra listen af ting, man kan få fradrag til, dog ikke montering af nyt gasfyr.

Hvilken del af min udgift får jeg fradrag på?

Du får kun fradrag på selve arbejdslønnen. Du får derfor ikke et håndværkerfradrag på selve gasfyret, men kun på den pris, du betaler for udskiftningen af fyret.

Du kan efter monteringen taste det ind via SKATS hjemmeside, så du får hele fradraget i de resterende måneder af 2018. Hvis hele fradraget ikke bruges, vil hele fradraget stadig tages med, når den endelige opgørelse bliver lavet, og det bliver afgjort, om du skal have penge tilbage i skat eller betale ekstra skat.

Hvad skal jeg gøre?
For at få del i ordningen, skal du have udført arbejde, som giver ret til håndværkerfradraget. Når arbejdet er udført, og du har betalt regningen, kan det trækkes fra i skat.

Husk at gemme kvitteringen, så du kan dokumentere, at arbejdet faktisk er blevet udført. SKAT kan nemlig kræve dokumentation for, at du faktisk har fået udført det arbejde, som du får fradrag på. Hvis du er i tvivl, om du udfylder felterne korrekt hos SKAT, er det altid en god idé at kontakte dem, så du er sikker på, at alt er efter bogen.

For at være berettiget til fradraget, skal arbejdet være udført i løbet af 2018. Til gengæld kan regningen godt være betalt i 2019. Det er tidspunktet, arbejdet er udført, der er afgørende. Det betyder også, at det er for sent at få fradrag fra arbejde, hvis det er udført i 2018, også selv om regningen først er betalt i 2019.

Du kan også få energitilskud – på samme tid

Gennem håndværkerfradraget kan du som sagt få fradrag for den del af udgiften, der dækker arbejdslønnen ved montering af et nyt Gasfyr.

Men du kan også få Energitilskud, som giver dig et kontant tilskud, da du er med til at sænke Danmarks udledning af CO2.
Et nyt gasfyr bruger mindre gas og strøm – det giver dig som privatperson et engangsbeløb helt skattefrit på op til Kr. 5.000,00.

Læs mere om Energitilskud her

Samlet set, kan du med andre ord lige nu spare et meget stort beløb, så vi kan kun anbefale, at gøre brug af begge ordninger og hjælper med til et bedre miljø. Er du i tvivl om noget, så ring gerne ind til vores support på Tlf.: 71999045