Få håndværkerfradrag for monteringen af nyt gasfyr

Håndværkerfradrag 2015 til gasfyrBoligJobordningen er stadigvæk aktuel, og det betyder, at du stadigvæk kan få håndværkerfradrag for arbejde, der er blevet udført i 2019.

Hvis du overvejer at få udskiftet gasfyret med en nyere og bedre model, er der der mulighed for fradrag.

Hvilken del af min udgift får jeg fradrag på?

Du får kun fradrag på selve arbejdslønnen. Du får derfor ikke et håndværkerfradrag på selve gasfyret, men kun på den pris, du betaler for udskiftningen af fyret.

Du kan efter monteringen taste det ind via SKATS hjemmeside, så du får hele fradraget i de resterende måneder af 2019. Hvis hele fradraget ikke bruges, vil hele fradraget stadig tages med, når den endelige opgørelse bliver lavet, og det bliver afgjort, om du skal have penge tilbage i skat eller betale ekstra skat.

Ifølge SKAT’s hjemmeside (pr. 12.07.19) giver håndværksydelser fradrag på op til 12.200 kr. pr. person i 2019 (12.000 kr. i 2018).

Hvad skal jeg gøre?
For at få del i ordningen, skal du have udført arbejde, som giver ret til håndværkerfradraget. Når arbejdet er udført, og du har betalt regningen, kan det trækkes fra i skat.

HUSK

  • Du kan kun få fradrag for arbejdsløn inklusive moms (ikke for materialer).
  • Du skal betale elektronisk fx med dankort, MobilePay, netbank (ikke med kontanter).
  • Husk at gemme din dokumentation for det udførte arbejde.
  • Fradragets værdi er ca. 26 %. Så hvis dit håndværkerfradrag er 3.000 kr., sparer du ca. 780 kr. i skat.

Du kan også få energitilskud – på samme tid

Gennem håndværkerfradraget kan du som sagt få fradrag for den del af udgiften, der dækker arbejdslønnen ved montering af et nyt Gasfyr.

Men du kan også få Energitilskud, som giver dig et kontant tilskud, da du er med til at sænke Danmarks udledning af CO2.
Et nyt gasfyr bruger mindre gas og strøm – det giver dig som privatperson et engangsbeløb helt skattefrit på op til Kr. 5.000,00.

Læs mere om Energitilskud her

Er du i tvivl om noget, så ring gerne ind til vores support på Tlf.: 71999045